PRINCIPAL AJUDA PREFERÈNCIES

Cerca que contingui de les paraules  

 

Sobre aquesta col·lecció

Ajuntament de Capdepera - Arxiu Municipal
Universitat de les Illes Balears - Servei de Biblioteca i Documentació

Aquesta col·lecció conté la versió digital del plànol parcel·lari del terme de Capdepera, realitzat per Pere d’Alcantara Peña entre 1859 i 1860.

És un document de gran importància per a la història del municipi de Capdepera, perquè coincideix amb la divisió territorial entre Capdepera i Artà, que després de diferents intents fallits i de llargues negociacions es produí el 1858.

És el plànol parcel·lari que acompanya l'amillarament, i respon a la necessitat que tenia el poble de comptar amb els estris precisos per tal d'institucionalitzar-se com a municipi i d'anar constituint les diferents àrees de la seva administració, entre elles la regularització de la hisenda dels veïns i de repartir equitativament entre ells les contribucions de l'erari públic.

La iniciativa d'aquest projecte fou de l'Arxiu Municipal de Capdepera. Els treballs de digitalització començaren amb la signatura d'un conveni previ entre l'Ajuntament de Capdepera, quan n'era batle l'Il.lm. Sr. Juan Ferrer Flaquer, i la Universitat de les Illes Balears, quan n'era rector el Magnífic i Excel·lentíssim Sr. Avel·lí Blasco Esteve, que tengué lloc el 30 de juny de 2006.

Coordinadors per part de l'Arxiu Municipal de Capdepera:


Continguts

Aquesta col·lecció consta de 15 plànols i la portada del parcel·lari original


Com es pot trobar informació a la col·lecció Capdepera. Pla General Parcel·lari Estadístic. Pere d'Alcàntara Peña. 1859 - 1860

Hi ha 2 maneres de trobar informació en aquesta col·lecció:

  • podeu cercar determinades paraules que apareguin al document fent clic en el botó Cerca
  • podeu examinar documents per Títol fent clic en el botó Títols A-Z